Stołówka szkolna

Cena obiadu dwudaniowego - 4,50 zł

Przyjmowanie opłat za obiady uczniów   Do 10 KAŻDEGO MIESIĄCA

W godzinach: od  7:30 - 14:30  

przerwa : od 12 30 do 13:30

Bardzo proszę o bezwzględne przestrzeganie w/w terminu, gdyż po jego upływie w razie nieuregulowania płatności, uczeń będzie skreślony z listy korzystających z obiadów w stołówce szkolnej.

Opłatę można uiścić gotówką na miejscu lub wykonać przelew na konto.

Informujemy, że 22 lutego 2019r. nastąpiła zmiana rachunku bankowego, na który należy wpłacać należności za obiady.

nr konta: 22 8627 1011 2001 0053 1878 0002

W przypadku nieobecności ucznia prosimy o zgłoszenie jego rezygnacji z obiadu do godz. 8 30 danego dnia osobiście lub telefonicznie nr tel. 13 446 37 54

Nieobecności niezgłoszone nie będą odliczane od kosztu obiadu.

Koszt obiadów w miesiącu grudniu 2019r. wynosi 58,50 zł
Prosimy o dokonanie płatności w  terminie do 10.12.2019r. 

Obiady wydawane są w dni nauki szkolnej  w godzinach od 11 25 do 13 35.

JADŁOSPIS

Dzień

Data

Obiad                                        Składniki

 

Poniedziałek

 

 

09.12.2019     

 

 

Zupa pomidorowa z makaronem- (makaron pszenny ,przecier pomidorowy ,warzywa,  seler pieprz, maga, wegeta natura ,śmietana )

Lencz zapiekany z cebulką ,ziemniaki, sałatka z zielonych pomidorów(kiełbasa wieprzowa, cebula, olej, pomidory, papryka)

 

Wtorek

 

 

10.12.2019

 

. Barszcz czerwony z jajkiem-(wywar z kości drobiowych i wieprzowych, sól, pieprz ,maga,jajko

 kwasek cytrynowy, koncentrat buraczany,ziele angielskie, liść laurowy, buraki, kminek, mąka, cukier,śmietana

Potrawka z indyka z warzywami  i kluskami śląskimi –(mięso indycze, masło, cebula, ,

pietruszka, papryka, pieprz, kucharek ,mąka ,śmietana, sól, marchew, pietruszka

 

 

Środa

 

11.12.2019

Zupa kalafiorowa z ziemniakami-(ziemniaki, kalafior ,seler, marchewka ,śmietana, wywar z kości drobiowych, maga, pieprz ,mąka, vegeta natura )

Gołąbki w sosie pomidorowym-(kapusta, sól, ryż, mięso wieprzowe, cebula, pieprz,  wegeta ,przecier pomidorowy,mąka, śmietana, natura,warzywko,wywar z kości wieprzowych.)

Czwartek

 

12.12.2019

 

Rosół z tartym ciastem-( wywar z mięsa drobiowego, warzywa, seler, tarte ciasto, maga, pieprz, wegeta natura

Kolczatki, ziemniaki, surówka-(filet drobiowy, mąka ziemniaczana, jaja, pieprz, cebula ,pieczarki, wegeta natura,sól, mąka pszenna

 

Piąek

 

13.12.2019

Zupa grochowa- (groch, jarzyny ,seler,   warzywko,,pieprz, maga)           

Pierogi ruskie   -  (mąka ,jajka, ziemniak ,ser, pieprz, masło)

 

Podkreśleniem zaznaczono alergeny występujące w posiłkach zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011

ROZKŁAD LEKCJI I PRZERW

1.    8 00 -    845        przerwa 5 minut
2.    8 50 -    9 35       przerwa 10 minut
3.    9 45  - 1030        przerwa 10 minut     
4.  10 40  - 11 25       przerwa 15 minut    
5.  11 40  - 1225        przerwa 15 minut
6.  12 40 -  13 25       przerwa 10 minut
7.  13 35  - 14 20       przerwa 5 minut
8.  14 25  - 15 10         przerwa 5 minut